AMES d.o.o.
 
AMES
Okoljski merilni sistemi
 

Novice

Sistem za zgodnje obveščanje in spremljanje nivoja vode

Petek, 26. 08. 2022

V tekočem letu smo v Sloveniji namestili več sistemov za zgodnje obveščanje o preseženih mejnih vrednostih vodostaja rek, hudournikov, jezer, vodnih bazenov, odprtih vodnih rezervoarjev, kanalov, ipd..

V kolikor bi tudi v vaši Občini potrebovali tak ali podoben sistem nadzora in zgodnjega obveščanja vodostaja rek, kanalov, bazenov, ipd. vam svetujemo, da si ogledate na naši spletni strani izdelek "Merilec nivoja vode" in eEMIS spletno aplikacijo, ki vam omogoča spremljanje in analizo prejetih podatke iz merilnikov nivoja vod, nastavljanje alarmnih vrednosti in pošiljanje notifikacij.

 

Božiček nas je obiskal zgodaj to leto

Torek, 21. 12. 2021

AMES letos od Božička ni dobili kepe C-12. Namesto tega so s pomočjo škratov iz Theta-Consult prejeli sijoče nove vire Cs-137, Am-241 in Am-241/Be (AmBe).

To je prva dobava na novo sprejetih virov partnerski državi v okviru programa za trajnost, ki temeljijo na Americiumu. AMES in Theta-Consult sta se v partnerstvu prelila skozi sneženo kepo dokumentacije, vključno s potapljanjem globoko v zakonodajni jezik, da bi zagotovili, da so vsi I-ji natisnjeni in da so vse T-je prečrtali. To trdo delo je doseglo vrhunec potem, ko je Theta-Consult 8. decembra vire dostavil na podjetje AMES.

Pomembna stvar pri virih, ki temeljijo na Americiju je, da jih AMES-u kar nekaj časa ne bo treba dati na svoj seznam božičnih želja, saj razpolovna doba vira, ki temelji na Am-241, odpravlja potrebo po pogostih zamenjavah kot je to potrebno storiti pri virih Co-57 in CF-252, ki zahtevata zamenjavo vsakih treh ali devet let.

Postavitev portalnih monitorjev - KOCEROD d.o.o.

Petek, 17. 12. 2021

Uspešno širimo naše delovanje tudi pri postavitvah sistemov portalnih monitorjev SaphyGate G za spremljanje radioaktivnosti tovora, ki prihaja v centre za ravnanje z odpadki. Čedalje več strank nam zaupa tudi na tem področju. Na slikah je primopredaja in izobraževanje s področja ionizirajočega sevanja in uporabe sistema pri KOCEROD d.o.

Več prispevkov